Over PenCue

Visie

In onze vergrijzende samenleving is een goed geregeld pensioen belangrijker dan ooit. Niet alleen voor ouderen, maar in toenemende mate ook voor jongeren. Daarom hebben deelnemers aan een pensioenregeling – wat ons betreft – altijd recht op een juiste weergave van de toekomstige waarde van hun pensioen, ongeacht het moment van inzage. Voorwaarde is dat de onderliggende pensioenadministratie 100% klopt.

Met een sluitende administratie krijgt de pensioenuitvoerder volledige controle en wordt weer een betrouwbare partner voor het inkomen van later. Momenteel zijn de pensioenadministratie samen met de rekenkern de achilleshiel van de uitvoerders’ operatie. Deze zwakke basis zorgt ervoor dat pensioenuitvoerders niet optimaal functioneren. En dit beïnvloedt het vertrouwen dat de consument in hen heeft.

Missie

PenCue biedt de nieuwe standaard in pensioenadministraties en rekenkernoplossingen. Hiermee zien consumenten de pensioenuitvoerders weer als solide en betrouwbaar. PenCue wil marktleider worden in de Nederlandse markt. Dit doen we met onze PenCue Timber SaaS-oplossing voor de pensioenuitvoerders.

Team

PenCue is een jong Fintech bedrijf dat bestaat uit een zestal ervaren en gedreven vakmensen, met als gemeenschappelijk doel, het veroveren van de pensioenmarkt. Zij combineren die ervaring met leergierigheid, integriteit, teamspirit en passie voor innovatie. Vijf van de aandeelhouders kennen elkaar nog van hun tijd bij Bitbrains.

Van Bitbrains…

Bitbrains werd opgericht in 2004. Dit was een vooruitstrevend hostingbedrijf dat innovatieve cloudprojecten en hosting verzorgde. Zij deden dit voor grote klanten, met name in de financiële sector. Bitbrains heeft zich na een aantal jaar ook gespecialiseerd in High Performance Computing. Hiermee leverden ze vanaf 2010 schaalbare omgevingen voor o.a. Solvency II.

Bitbrains beschikte over een indrukwekkend klantportfolio, waar ING, NN, Aegon, Vivat en Faster Forward toe behoorden.

…tot PenCue

Frank Middelhoek – al 30 jaar actief in het pensioendomein – werkte 10 jaar lang aan de creatie van een uiterst moderne en solide administratie en rekenkern. Deze zijn we nu als PenCue-team verder aan het vormgeven.