Fintech

Fin

We hebben jarenlange ervaring in advisering op strategisch en tactisch niveau bij pensioenfondsen en verzekeraars. In combinatie met onze operationele ervaring in de bestaande pensioenadministratielandschappen heeft dit voor de volgende inzichten gezorgd:

  • Om de klant in deze moderne tijd te bedienen, is het nodig om realtime inzicht te geven in het verleden, het nu en de toekomst;
  • Onder de Pensioenwet vallen alle pensioenreglementen en -producten, terwijl de administraties vaak niet flexibel zijn opgezet vanuit een productgedachte;
  • Door het meerjarige karakter van de dienstverlening moet de opbouw, rekening houdend met tussentijdse wijzigingen van de Pensioenwet, consistent worden geadministreerd.

Dankzij deze inzichten zijn wij tot de conclusie gekomen dat je niet de reglementen en producten moet vastleggen in code, maar de parameters van de Pensioenwet. Met onze configureerbare opzet kan de uitvoerder continu voldoen aan wijzigingen in de Pensioenwet. De wendbaarheid van de uitvoerder neemt hierdoor enorm toe.

Tech

We hebben PenCue Timber ontworpen met de laatste inzichten in ICT-systemen. Door gebruik te maken van serverless en cloud native technologieën is het mogelijk om bijna meteen iedere wijziging of scenario door te rekenen. Of het nu om een complexe echtscheidingsberekening gaat of contractwijzigingen voor alle pensioendeelnemers. PenCue Timber maakt het mogelijk om deelnemers direct inzicht te geven in hun financiële situatie.

Ons team heeft jarenlange ervaring met het samen ontwerpen, bouwen en beheren van complexe financiële systemen voor de grootste partijen in de markt. Wij ontwierpen en implementeerden dan ook de modernste technieken.

Timber integreert met bestaande BPM- en CRM-systemen door middel van een open en gedocumenteerde REST API bovenop een “natural order” datamodel. Dit datamodel gecombineerd met een “Fully Versioned Branch & Merge” data engine maakt het mogelijk om wijzigingen met terugwerkende kracht in te voegen, te tijdreizen en op een natuurlijke wijze “what-if”-scenarios te simuleren.

PenCue is ontworpen als modulair onderdeel van het hele landschap. Wij geloven dat onze klanten de volledige vrijheid moeten hebben om hun landschap samen te stellen met onderdelen die het beste bij hun eisen passen. De tijd van de gesloten monolieten is over.

Fin + Tech

Roepen dat je Fintech wilt zijn, is simpel. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit alleen lukt als je focus 100% is, in elk opzicht:

  • Je werkt uitsluitend met mensen die over een bijzonder hoog kennisniveau, grote senioriteit en veel ervaring op hun vakgebied beschikken.
  • Je zorgt ervoor dat deze mensen ongehinderd, langdurig met elkaar samenwerken, zodat ze elkaars taal begrijpen en je iteratief de complexe stappen kan maken om het 1+1=3 effect te krijgen.
  • Je de ruimte creëert om dit te doen zonder de afleiding van bestaande “oude” omgevingen, klanten, projecten of oude software varianten/verplichtingen. Omdat deze remmend werken op de voortgang.
  • Je hebt een ijzersterk multifunctioneel team dat niet alleen inhoudelijk hun vak verstaat, maar er ook alles aan doet om samen een bepaald resultaat te behalen. Een team dat elkaar vertrouwt en voor elkaar door het vuur gaat. Met als intrinsieke drijfveer de trots om iets moois neer te zetten met mensen die je respecteert. En als kers op de taart een resultaat dat maatschappelijk relevant is.

Sinds begin 2020 werken we al informeel op deze wijze samen. We weten dat het werkt en willen nu exclusief hiermee bezig zijn. Met de oprichting van PenCue op 28 september 2020, hebben we bovenstaande randvoorwaarden geformaliseerd.